Førstehjælp til dine øjne

Hvordan gør man øjenskyl, konkret og forståeligt?

 

Lad os relatere til noget vi alle sammen har i hjemmet… ”vaskepulver”

Vi ved alle sammen, at det ikke hører hjemme i øjnene. Men det er de færreste mennesker der har øjenskyl stående i hjemmet til, hvis nu uheldet er ude. Vaskepulver og f.eks. maskinopvask er enorm farligt, at få i øjnene og de fleste mennesker ville straks styrte til en vandhane og begynde at skylle. Det er også det rigtige at gøre. Men alle der har prøvet at hænge inde under en vandhane, ved også hvor besværligt det er i længden.

Øjenskyllespray er let, at anvende og ved ætseskader på øjnene kræver førstehjælpen en lang skylletid.

Men hvad er en lang skylletid?

Hvis man er virksomhed er alle kemiprodukter registreret med >>sikkerhedsdatablade samt arbejdsbladsbrugsanvisninger, men som privat er der selvfølgelig ingen krav. Derfor giver det stadig god mening at have en nødplan.

Hvordan finder du ud af, hvor lang tid du skal skylle?

Generelt ved fremmedlegeme i øjet skal der skylles til irritationen ophører men ved ætseskader skal der skylles indtil man er under lægelig behandling dvs. der skal også skylles under transporten til behandlingssted. Her er det især praktisk med øjenskyllespray.

Her findes informationen:

Etiketten på produktet giver en kort information om hvordan der skal ydes førstehjælp dog findes der en mere fyldestgørende information som kan rekvireres på nettet, hvis man søger på produktet. >>Afsnit 4 i sikkerheds-databladet omhandler førstehjælp og der kan informationen om præcis skylletid findes. Generelt kan det siges at der minimum skal skylles i 15 minutter pr. øje hvis der sker uheld med kemikalier.

“Fjern evt. kontaktlinser. Skyl straks øjnene med rigelige mængder vand (20-30 °C) indtil irritationen ophører og mindst i 15 minutter. Sørg for at skylle under øvre og nedre øjenlåg. Ved fortsat irritation skal der søges lægehjælp.”

 

eyecare er et godt supplement til førstehjælpskassen og i hjemmet. Almindelige produkter der kræver øjenskyl kan fx. være: afkalkningsmidler, toiletrens, opvasketabs og afløbsrens.

Fordele ved øjenskyllespray:

  • Saltvand er mere skånsom at skylle øjet i end almindelig vand. Almindelig vand har en tendens til, at tørre øjet ud og derved bliver øjet rødt og irriteret og render i vand. Dvs. i længden er vand ikke optimal hvis der skal skylles længe.
  • Øjenskyllespray skal opbevares ved normal stuetemperatur dvs. det skal ikke tilpasses temperatur som ved vandhanen.
  • Øjenskyllespray er let, at have med til transport og fylder og vejer ikke meget.
  • Øjenskyllespray har en lang skylletid.

>>ønsker du en almindelig øjenskyllespray til hjemmet?

>>øjenskyl til virksomheden?

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment