EYEAID er en simpel skylle-løsning, som sørger for at åbne øjet på patienten, der selv kan skylle begge sine øjne på samme tid. Der bliver skyllet både i, over og under øjet og ved at bruge tyngdekraften og bøje sig forover, kan patienten tømme øjet, mens skyllet foregår. Tiden og skylleteknikken er vigtige faktorer for øjets helbredelse.

Iværksætter i eksporteventyr

Help Care Company har syn for øjets førstehjælp

Af Journalist Hanne Baltzer, Baltzers bureau.

Synet er afgørende på jobbet, og i mange brancher er der risiko for at få noget i øjet og dermed i værste fald skade synet. Synets pendant til hjertestarteren hedder EYEAID, som produceres og sælges af Help Care Company i Thorsø, der er kåret til Favrskovs bedste iværksætter i 2017. Produktet har globalt potentiale, og på Europas største arbejdsmiljømesse A+A i Düsseldorf i oktober 2017 kom der for alvor fart på salget. Her præsenterede administrerende direktør Christina Ø. Frederiksen og direktør Christian L. Frederiksen EYEAID med stor succes.

Udnyt øjeblikket
Firmaet følger stadig op på messen, for med hjem kom blandt andet 43 kundeemner og 77 mulige forhandleraftaler fra i alt 16 lande. Pt. har firmaet forhandlere i Sverige, Finland, Slovakiet, Holland, Spanien, Belgien og Danmark.
”Vi vælger ud, hvilke og hvor mange forhandlere, vi ønsker at bruge rundt omkring i verden. Pt. går vi alene efter B2B segmentet. Det er vi blevet rådet til, blandt andet da vi var forbi rådgiverne på Connect Denmark Springboard, men vi har vores helt egen forretningsform og styrer selv udviklingen,” siger Christian L. Frederiksen og kigger over på sin datter:
”Danske forhandlere kigger typisk på pris, og hvis de sælger flasker med øjenskyl i forvejen, kan det være svært at få et bedre og mindst lige så konkurrencedygtigt produkt ind i deres sortiment, mens det offentlige marked er præget af lange SKI-aftaler,” tilføjer Christina Ø. Frederiksen.

Forebyggelse til førstehjælpskassen
På arbejdssteder skal der, afhængig af arbejdets art og forholdene i øvrigt, findes tilstrækkelige øjenskylningsflasker. Ifølge EU-regler og standarder skal mobile skylleenheder være designet sådan, at de kan håndteres med en hånd og aktiveres indenfor max fem sekunder af en person selv med lukkede øjne, for det gælder om at starte skylningen med det samme. Loven i Danmark beskriver, at der skal forefindes passende og tilstrækkelige hjælpemidler og førstehjælpsudstyr på arbejdsstedet:
”Antallet af arbejdsulykker er underrapporteret. Desuden mangler ofte den anbefalede mængde af tempereret væske til øjenskylning en del steder. Det har vi nævnt for både beskæftigelsesministeren og Arbejdstilsynet. Sidst nævnte har netop præciseret, at bl.a. leverandørens anbefalinger i sikkerhedsdatabladet på de kemikalier, man arbejder med, skal indgå i virksomhedens vurdering i arbejdspladsbrugsanvisningen.

Præcisering af reglerne om øjenskyl: 
”Firmaet har i fem år arbejdet ihærdigt på at få Arbejdstilsynet til at præcisere reglerne på området, og det er netop lykkedes, hvilket vi er yderst tilfredse med, da vores produkt opfylder alle krav,” siger de samstemmende. Nødvendigt førstehjælpsudstyr – øjenskyl <<
Da borgmester Nils Borring besøgte virksomheden, foreslog han, at de meldte sig ind i Favrskov Erhvervsråd. Det gjorde de, og siden har Christina deltaget i flere arrangementer, og taget imod den sparring og de mange kontakter, Erhvervsrådet har stillet til rådighed: ”Det har åbnet nye døre for os,” tilføjer hun.

Patent på produktet

Christina Ø. Frederiksen og Christian L. Frederiksen har i et par år knoklet på at skabe virksomheden. Selve produktet EYEAID bygger på en dansk idé fra 2009 og var med i Danish Design Award i 2012. I 2015 købte Help Care Company patentet. Produktet blev så ISO-certificeret i januar 2017 i kategorien lægemedicinsk udstyr, og i marts 2017 blev det CE-mærket, hvilket fastslår, at produktet lever op til EU-direktivernes og standardernes krav.
”Jo, vi mødtes med opfinderen i Aarhus, og en lang proces begyndte. Den endte med, at vi købte prototypen, rettighederne, ja det hele. Bagefter har det været hårdt arbejde med at få det hele på plads, og vi har også ændret noget for at gøre det lettere for brugerne,” fortæller Christian.
Nu håber de på, at danskerne også kan se fordelene ved netop EYEAID: ”Drømmen er at hjælpe så mange medarbejdere som muligt både i det offentlige og det private. Indenfor transportbranchen er der også et marked. Ja, produktet skulle gerne på sigt blive det foretrukne øjenskylleprodukt alle steder,” pointerer Christina.

eyeaid opfylder alle EU-standarder og sikrer medarbejderne den bedste førstehjælp hvis synet er i fare”

Tryk på billedet for at læse hele magasinet.

Se også:

Øjenskyl er påkrævet hvornår?<<

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment