EN ISO 13485:2016
Certificeret firma
Se mere her…

Verdens første øjenskyl, der kan bruges med én hånd. eyeaid er hurtig og nem at bruge. Kan skylle begge øjne på samme tid. Indenfor sekunder kan eyeaid give den skadede en effektiv, steril og præcis rensning af øjet.

Alle priser er vejledende.

Vægstation

gul-øjenskyllestation-med piktogram-førstehjælp

eyeaid vægstation ØJENSKYL (tom) REF300781

640,00 DKK ex. moms

eyeaid Øjenskyllestationen er ligesom øjenskylle-flaskerne enhåndsbetjent og kan derfor let åbnes og skylningen kan starte på få sekunder.

Trin 1: Tag eyeaid øjenskylleflasken ud af holderen på væggen.

Trin 2: Sæt mundingen fra eyeaid-øjenskyllespray op mod kanten af øjenlåget. Giv hættens “vinger” et tryk og spray.

Trin 3: Skyl øjet. Afbryd af og til for at blinke og bevæge øjet. Fortsæt skylningen, så længe det er påkrævet.

Hvorfor skal du købe en øjenskyllestation?

Øjenskyl skal ikke ligge i en skuffe eller stå inde i et skab. Øjenskyl skal frem og hænge synligt på væggen.

Øjenskyl skal hænge synligt

Ifølge SDS (sikkerhedsdatabladet på din kemi) skal du ifølge punkt 8. -Tekniske tiltag, sørge for synlig og korrekt skiltning af din øjenskyller. Help Care Company anbefaler et øjenskylle-piktogram så er det ensartet og let, at forstå for alle. Fordelen ved et øjenskyllepiktogram er, at det er magen til i andre lande. Dette sikrer misforståelser, hvis der sker en ulykke. Folk kan hjælpe til og ved således, hvad det er og hvor det er placeret når der skiltes med det.

Øjenskyllestationen må ikke blokeres

Det er meget vigtigt, at øjenskyllestationen er let og hurtig, at tilgå og en øjenskyllestation må aldrig blokeres. I princippet skal du kunne finde og søge hen til øjenskyllestationen med lukkede øjne. Hvis du har fået noget i øjnene kan du formegentlig ikke se eller synet er hæmmet. Der går vigtige sekunder tabt, hvis du først skal til, at lede efter øjenskylleflaskerne når uheldet er sket.

En hurtig skylning af øjnene er afgørende

Øjenskyl bør hænge så tæt på den farligste risiko som det er muligt. Tiden fra du får noget i øjet og indtil du starter skylningen op, er de vigtigste sekunder for, hvor meget øjnene når, at tage skade. Hvis du har fået farlige kemikalier i øjnene skal du påbegynde skylningen indenfor max 1-3 sekunder efter øjnene er blevet ramt og eksponeret med den farlige væske.

Brug værnemidler

Help Care Company anbefaler, at du altid husker, at bruge beskyttelsesbriller eller visir, hvis du har risiko for, at få noget i øjnene som kan give øjenskader.

 

Indeholder 1 stk. tom station. eyeaid ØJENSKYL købes separat >lige her.

Emballage:

1 stk. station. 

1 papkasse = 9 stk.
antal stk. pr. ½ palle = 72 stk.
antal stk. pr. 1/1 palle = 144 stk.

Her kan du købe eyeaid øjenskyllestation direkte:

B Company ALL YOU NEED

SIKKERHEDSGIGANTEN

>Find forhandler

lukket øjenskyllestation til væggenåben øjenskylleboks til eyeaid øjenskylleflasker

eyeaid BASIC ØJENSKYL REF300925

898,00 DKK ex. moms

BASIC-øjenskylle-boksen indeholder 2 stk. eyeaid øjenskyl og op til 30 minutters skylletid i alt. Øjenskylleboksen er stænktæt, slagfast og beskytter øjenskylleflaskerne imod støv og snavs. Vægholder i rustfrit stål medfølger til opsætning hvor hurtig adgang til øjenskyl ønskes. Fx ved batteri-lade station, værkstedsvogn/bord eller nær udgangen til transport til sygehus/behandlingssted. BASIC-øjenskylle-boksen er ligesom øjenskylle-flaskerne enhåndsbetjent og kan derfor let åbnes og øjenskylningen kan starte på få sekunder. Øjenskylleboksen kan i håndtaget trækkes af vægholderen i én bevægelse og bringes til skadeslidte eller medbringes til transporten, så der kan skylles undervejs til behandlingsstedet. 

Vær i øvrigt opmærksom på at øjenskyllevandet ifølge arbejdstilsynet bør være behageligt tempereret. Hvis øjenskylleflasker opbevares udendørs i vintermånederne, skal de sikres mod frost. >eyeaid ToGo+ varmeboks til øjenskyl opfylder dette krav.

 

Emballage:

1 stk. Box/2 stk. 250 ml. øjenskyl og 1 stk. vægholder. = 1 colli

1 papkasse = 9 colli
antal colli pr. ½ palle = 54 colli
antal colli pr. 1/1 palle = 108 colli

Her kan du købe eyeaid BASIC direkte:

Shop2Rescue

First-8 – Et sikkert Danmark

Kathrineberg Sikkerhedsmateriel

>Find forhandler

eyeaid-to-go-øjenskyllestation-til-væg-med-signallukket-øjenskyllestation-med-udløbssignal

eyeaid ToGo ØJENSKYL REF300888 (LED)

1.299,00 DKK ex. moms

ToGo boksen indeholder 2 stk. eyeaid øjenskyl og op til 30 minutters skylletid i alt. Boksen er stænktæt, slagfast og beskytter øjenskyllen imod støv og snavs. LED udløbskontrol-indikator, signalerer udløb ved enten rød eller grøn blink. Boksen indeholder temperatur overvågning og LED blink indikerer hvis øjenskyllen er for varm eller for kold. Vægholder i rustfrit stål medfølger til opsætning hvor hurtig adgang til øjenskyl ønskes. Fx ved batteri-lade station, værkstedsvogn/bord eller nær udgangen til transport til sygehus/behandlingssted. ToGo boksen er ligesom øjenskylle-flaskerne enhåndsbetjent og kan derfor let åbnes og skylningen kan starte på få sekunder. Boksen kan i håndtaget trækkes af vægholderen i én bevægelse og bringes til skadeslidte eller medbringes til transporten. ToGo boksen er forsynet med en pakkeplombe hvilket visuelt indikerer, at enheden er komplet og klar til brug.

Vær i øvrigt opmærksom på at øjenskyllevandet ifølge arbejdstilsynet bør være behageligt tempereret. Hvis øjenskylleflasker opbevares udendørs i vintermånederne, skal de sikres mod frost. >eyeaid ToGo+ varmeboks opfylder dette.

Emballage:

1 stk. Box/2 stk. 250 ml. øjenskyl med LED-indikator og 1 stk. vægholder. = 1 colli

1 papkasse = 9 colli
antal colli pr. ½ palle = 54 colli
antal colli pr. 1/1 palle = 108 colli

>Find forhandler

eyeaid-to-go-plus-øjenskyllestation-med-varmeåben-øjenskylleboks-til-eyeaid-øjenskyl

eyeaid ToGo+(varmeboks) ØJENSKYL REF300890 (LED)

1.798,00 DKK ex. moms

Om vinteren er det vigtigt at sikre sig, at øjenskyllestationer opbevares frostfrit i køretøjer og på uopvarmede lokationer. ToGo+ boksen opbevarer, øjenskylle-væsken indenfor komfort temperaturen imellem 16-38 grader. Derved opnås den mest optimale skylning af øjet, da øjet ellers instinktivt vil beskytte sig overfor en væske der enten er koldere eller varmere, hvilket derved vanskeliggør/forhindre en effektiv skylning af øjet.

ToGo+ er især velegnet til udhuse, skure, lastbiler, frysehuse, vaskehaller, boreplatforme, vindmøller etc. Pga. boksens håndtag er den praktisk at medbringe ved mobilt arbejde. ToGo+ kan med fordel anvendes i områder med temperaturer helt ned til -25 graders frost. Boksen sikrer væsketemperatur på ca. 25 grader (+/- 2,5 grader)

ToGo+ indeholder varmelegeme med USB kabel, 12/24V stik til bil samt 240V stik.

ToGo+ boksen indeholder 2 stk. eyeaid øjenskyl og op til 30 minutters skylletid i alt. Boksen er stænktæt, slagfast og beskytter øjenskyllen imod støv og snavs. LED udløbskontrol-indikator, signalerer udløb ved enten rød eller grøn blink. Boksen indeholder temperatur overvågning og LED blink indikerer hvis øjenskyllen er for varm eller for kold. Vægholder i rustfrit stål medfølger til opsætning hvor hurtig adgang til øjenskyl ønskes. Fx ved batteri-lade station, værkstedsvogn/bord eller nær udgangen til transport til sygehus/behandlingssted. ToGo+ boksen er ligesom øjenskylle-flaskerne enhåndsbetjent og kan derfor let åbnes og skylningen kan starte på få sekunder. Boksen kan i håndtaget trækkes af vægholderen i én bevægelse og bringes til skadeslidte eller medbringes til transporten. ToGo+ boksen er forsynet med en pakkeplombe hvilket visuelt indikerer, at enheden er komplet og klar til brug.

 

Emballage:

1 stk. Box/2 stk. 250 ml. øjenskyl med LED-indikator og varmelegeme 12/24/240V og 1 stk. vægholder. = 1 colli

1 papkasse = 9 colli
antal colli pr. ½ palle = 54 colli
antal colli pr. 1/1 palle = 108 colli

>Find forhandler

Refill/Service

servicekit til eyeaid øjenskylleboks

eyeaid øjenskylle-kit til ToGo & ToGo+ ØJENSKYLLEBOKS REF300891

28,00 DKK ex. moms

Øjenskylle-kit indeholder batteri til LED-indikator- grøn og rød blink (til signalering om udløb og temperaturkontrol). Øjenskylle-kittet indeholder også pakkeplombe som visuelt indikerer, at enheden er komplet og klar til brug. Servicelabel med dato til dokumentation af kontrol. Samt label til batteri med instruktion.

 

Emballage:

1 stk. kit Varenr: 300891

>Find forhandler

øjenskyllevæske-til-at-skylle-øjneneførstehjælp-noget-i-øjet

eyeaid 2 stk. ØJENSKYL 250 ml REF300777

640,00 DKK ex. moms

eyeaid ØJENSKYL indeholder op til 15 minutters skylletid pr. dåse. Der er op til 3 års holdbarhed fra produktionsdato. Bag on valve teknologi sikrer konstant væsketryk, uanset position. eyeaid kan aktiveres med én hånd og begge øjne kan skylles samtidig. Pga. patenteret øjenåbner er der ingen kontakt til øjnene med “urene fingre”. Øjnene holdes automatisk åbne og sikrer derved effektiv skylning bagved øjet. Med eyeaid kan øjet skylles nedefra og tyngdekraften hjælper med, at tømme øjet for kemikalier. “Forurenet” skyllevand løber ikke udover personen, huden eller tøjet som ved de traditionelle løsninger. Der kan med fordel ydes førstehjælp på sig selv, uden hjælp fra andre.

Øjenskyl anvendes ved, ætsende stoffer, støv og fremmedlegemer. eyeaid øjenskyl, – effektiv imod øjenskader. Skånsom skylleteknik.!

 

Hvordan bruger du eyeaid ØJENSKYL:

Øjenskyllen sættes op til øjet og starter skylningen ved at trykke let på vingerne.

Det er ikke nødvendigt at åbne flasken først.

Den ergonomiske øjenåbner både åbner øjet op og skyller i samme sekund.

Det er derfor ikke nødvendigt, at bruge fingrene til at holde øjnene åbne.

Øjenskyllevæsken skyller automatisk og præcis i en blid spray i op til 15 minutter, som er den skylletid de fleste kemikalier kræver.

Begge øjne kan skylles samtidig.

Det kontaminerede øjenskyllevand ledes hurtigt væk uden risiko for at få det udover sig.

Instruktion:

  • Rens dysen før brug ved at spraye kort ud i luften.
  • Sæt øjenåbner til øjet og pres vingerne sammen.
  • Bevæg øjet i alle retninger under skylningen, og skyl så længe det er påkrævet.

Behandling:

Anbefalet brugstemperatur: 16 – 38°C

Smuds: Skyl øjet mindst indtil fremmedlegemet er væk. Fortsætter ubehaget søges læge.

Syrer/alkalier: Skyl øjet mindst 15 minutter. Søg læge og fortsæt skylning under transport.

Vigtigt:

Genbrug af sprayflaske efter ibrugtagning, kan forårsage overførsel af bakterier. Er forsegling brudt bør øjenskyllen ikke anvendes.

Emballage:

eyeaid ØJENSKYL refill box + 2 stk. 250 ml. øjenskyl. = 1 colli

1 papkasse = 9 colli
antal colli pr. ½ palle = 108 colli
antal colli pr. 1/1 palle = 252 colli

Her kan du købe eyeaid ØJENSKYL direkte:

SIKKERHEDSGIGANTEN

B Company ALL YOU NEED

Kathrineberg Sikkerhedsmateriel

First-8 – Et sikkert Danmark

>Find forhandler

Førstehjælp til øjnene

Førstehjælp er den hjælp almindelige mennesker kan give en tilskadekommen før fagfolk kan overtage behandlingen. Derfor er det meget vigtigt, at udstyret er brugervenligt og simpelt, at anvende og ikke kræver en masse instruktion- når TID er den vigtigste faktor, for at redde synet ved uheld med fx. kemikalier i øjnene !

Hvilken øjenskylleløsning?

Det er i særdeleshed vigtigt at tage stilling til selve øjenskylleløsningen – Sker der uheld og nogen har fået noget i øjnene der ikke burde være der, er det for sent at finde ud af, at der ikke findes passende, tilstrækkelige og forebyggende foranstaltninger. Det er generelt vigtigt at kende risikoen for de stoffer eller materialer der arbejdes med på det enkelte arbejdssted. Dvs. ethvert arbejdssted skal indrettes med de fornødne øjenskylleflasker og forebyggende foranstaltninger og i alle tilfælde stillingtagen til det enkelte arbejdssted ud fra faktorer som risiko, stoffets art og forholdene i øvrigt.

Husk vurdering af øjenskylleløsning:

Konsekvensen af en forkert vurdering af førstehjælpsforanstaltningerne og arbejdsforholdene i øvrigt, kan få fatale følger og i værste fald blindhed. Sammenlignet med hvad det koster at træffe egnede og sikre foranstaltninger for sine medarbejdere er der mange penge at spare.

Mange virksomheder lever med risici, som kunne fjernes, men som accepteres, fordi de ikke opfattes som særligt farlige – før der sker en ulykke.

Når ulykken er sket opstår der et nyt fokus, men øjnene kan ikke erstattes og det er derfor vigtigt at forebygge ved en korrekt vurdering af risici på forhånd.

“Vi arbejder aktivt på, at minimere øjenskader igennem beskyttelsesforanstaltninger direkte på arbejdsstederne.
Vi anbefaler eyeaid øjenskyl til uheld med kemi i øjnene. Denne øjenskyl er vores mest sikre model. 

Forebyggende foranstaltninger skal vurderes før foranstaltninger til beskyttelse overvejes. Beskyttelsesforanstaltninger tager sigte på at afbøde virkningerne (konsekvenserne) af en potentiel skadevoldende hændelse, når den er opstået.

Hvor virkningerne af en skadevoldende hændelse er store, bør beskyttelsesforanstaltninger altid overvejes selv om sandsynligheden for hændelsen er lille.

Øjenskyl krav, arbejdssteder:

“Hvor der er risiko for forurening med materialer, der er smittefarlige, eller med stoffer eller materialer, som det af hensyn til sikkerhed eller sundhed er vigtigt at få fjernet hurtigt fra huden eller hindre spredning af, skal der i nærheden af arbejdspladsen findes passende og tilstrækkelige hjælpemidler hertil, som f.eks. øjenskylleflaske, nødbruser og særlige rensemidler.”

På arbejdssteder, hvor der arbejdes med kemikalier skal der være tilstrækkelig med øjenskyllevæske til at kunne skylle øjnene under transport til læge.

Ved alle former for øjenætsning skal øjenskylningen fortsætte indtil læge eller skadeskue overtager behandlingen. Det er derfor også nødvendigt, at der findes mobile øjenskylleflasker, da det skal være muligt at kunne skylle øjnene under transport.

Øjenskyl opbevaring og skylning af begge øjne:

Øjenskyllevæsken skal være funktionel, så væsken/øjenskylleflaskerne skal opbevares frostfri.

Der kan generelt siges, at der skal være tilstrækkelig mængde skyllevæske til, at det er muligt at skylle begge øjne, hvis der er risiko for forurening af begge øjne.

Kemikalierne/stoffernes sikkerhedsdatablade bør indgå i vurderingen af, hvad der vil være en passende og tilstrækkelig mængde øjenskyllevæske.

Hvor det er afgørende, at øjenskylningen sker hurtigt og den valgte løsning er øjenskylleflasker, kan det være nødvendigt at øjenskylleflaskerne er enhåndsbetjente, således at fx begge øjne kan skylles samtidig uden hjælp.

Godkendt øjenskyl som førstehjælp:

Hvad angår konkret vejledning til arbejdsgiveren, kan arbejdstilsynet gøre opmærksom på følgende: Arbejdsgiveren modtager sikkerhedsdatablade for farlige stoffer og materialer, der arbejdes med på arbejdspladsen. Afsnit 4 i sikkerhedsdatabladet omhandler førstehjælpsforanstaltninger både generelt og for hver enkelt eksponeringsvej fx øjnene. I punktet skal det oplyses, hvordan der skal ydes førstehjælp, og denne information skal arbejdsgiveren bruge og implementere i sin virksomhed.

Relevante links:

Arbejdstilsynets regler for faste arbejdssteders indretning

Arbejdstilsynets førstehjælp og førstehjælpsudstyr ved arbejde med stoffer og materialer

At-vejledning C.1.3 om arbejde med stoffer og materialer

Arbejdstilsynets brev fra 6. kontor af 9 april 2013.

Se >>Øjenskyl er påkrævet hvornår? Er der krav til øjenskyl?

>>Fokus på Præciseringerne om ØJENSKYL